mod de ambalare:
1 L

Beneficiile utilizării

Produsul Tempus este un adjuvant dedicat optimizării apei utilizată la tratamente fitosanitare cu scopul maximizării eficienței acestor tratamente. Astfel utilizând Tempus veți corecta duritatea apei, pH-ul și veți îmbunătății proprietățile de suprafață ale picăturilor (tensiune superficială, unghi de contact, forța de adeziune la frunza, puterea de penetrare a epidermei).

Reducerea durității, prin chelatarea ionilor de calciu si magneziu, previne inactivarea substanțelor active din produsele fitosanitare prin formarea de săruri insolubile cu calciu si magneziu. Mai mult, cheliții de Ca, Mg formați vor fi absorbiți și asimilați cu ușurința în plantă ca nutrienți.

Produsul Tempus corectează pH-ul apei dure cuprins in general în intervalul 7.0-8.5 la valori de pH usor acide (4-5 unități), domeniu de pH optim pentru majoritatea tratamentelor fitosanitare.
Acest domeniu de pH ușor acid asigură și un grad maxim de absorbție al nutrienților în frunză atunci când se fac fertilizări foliare.

Tensiunea superficială redusă aduce ca beneficiu o putere de umectare/penetrare a epidermei prin solubilizarea parțială a pruinei de lasuprafața frunzei și astfel se asigură un grad de absorbție foarte bun al soluției în frunză.

Unghiul de contact redus asigură o împrăștiere forte bună a picăturilor de soluție pe frunze cât și înglobarea picăturilor de rouă de pe frunze în picăturile de soluție aplicată astfel formând-se o peliculă generoasă de soluție la suprafața frunzei atunci când se fac tratamente în condiții de rouă (seara târziu, noaptea și dimineața devreme).

De asemenea adjuvantul Tempus reduce volatilitatea picăturilor de soluție în momentul pulverizării și implicit reduce efectul de drift, efect care este amplificat de o umiditate relativă mică. Pentru a ține sub control efectul de drift se recomandă alegerea duzelor care generează picături relativ mari(100-400 microni), produsul Tempus fiind capabil să asigure aderența picăturilor mari la organele plantelor fără a avea pierderi de soluție prin scurgere sau prin spargere la impactul cu organele plantei.