Caracteristici principale

  • Paraziteaza prin hidroliza enzimatica fungii ce produc boli plantelor cultivate;
  • Este un produs natural care nu polueaza chimic;
  • Induce rezistenta plantelor impotriva bolilor provocate de fungi;
  • Ajuta regenerarea plantelor la iesirea din iarna;
  • Produsul este certificat pentru folosire la culturi biologice;
  • Produsul este omologat pentru folosire la cereale paioase, rapita, floarea soarelui, mac, gazon, capsun, hamei, vita de vie, plante ornamentale si forestiere

Compoziție

Oospori de Pythium oligandrum 1 x 10 spori / gramul de produs uscat

Componenți

Oospori germinabili de Phythium oligandrum pe substrat mineral uscat

Mod de aplicare și doza recomandată

La samanta de cereale paioase

Se aplica 0.5 – 1,0 kg Green Doctor la o tona de seminte, produs uscat sau in suspensie apoasa 5 – 10 l de apa, prin pulverizare pe seminte, in decurs de 2 ore la preparare.

In timpul perioadei de vegetatie

Tratamentele de vegetatie se aplica foliar, folosind 300-400 l/ha apa curata. Prepararea solutiei se face prin inmuierea produsului in aproximativ 20 l apa curata, intr-un recipient. Inmuierea produsului se realizeaza intr-o perioada de 20-30 minute. Dupa acest timp suspensia se reamesteca iar apoi preparatul se toarna in rezervorul masinii de stopit unde se agita pana la omogenizarea suspensiei. Sitele de filtrare ale masinii cu care se aplica suspensia trebuie sa aiba ochiuri mai mari de 350 microni.
Primul tratament se aplica in doza de 100 g/ha la BBCH 12 – 23 (de la 2 frunze, pana la 3 frati), pentru a suprima sporii de Fusarium spp, Guamonnomyces graminis, Tapesia yallundae si a induce plantelor rezistenta pentru alte boli.
Al doilea tratament se aplica in doza de 100 g/ha la BBCH 29-32 (dupa infratire pana la alungirea paiului) pentru a suprima sporii de Fusarium spp si a induce rezistenta la Puccnia spp.
Al treilea tratament se aplica in doza de 100 g/ha la BBCH 55-65 (inceputul infloritului) pentru a suprima Puccinia spp si Fusarium spp.

La rapita

In timpul perioadei de vegetatie

Se aplica primul tratament toamna la BBCH 14 – 16 pentru a suprima Sclerotinia sclerotiorum (putregaiul alb), Laptosphaeria maculatus (putregaiul negru), Alternaria spp (alternarioza), Verticillium dahliae (verticiloza) si a induce rezistenta plantelor, cu doza de 100 g/ha.
Al doilea tratament se executa in doza de 100 g/ha la BBCH 30 – 39 impotriva Putregaiului negru al radacinilor, Sclerotinia sclerotiorum (putregaiul alb) si pentru regenerarea plantelor la iesirea din iarna.
Al treilea tratament se executa in doza de 100 g/ha la BBCH 49 – 65 pentru Sclerotinia sclerotiorum si Botrytis cinerea (putregaiul cenusiu).

La floarea soarelui

In timpul perioadei de vegetatie 

Primul tratament se aplica foliar la stadiul de 4 frunze ale florii soarelui, in doza de 100 g/ha, pentru a induce rezistenta la bolile fungice si a distruge formele de rezistenta de pe sol si resturile vegetale din jurul plantelor.
Al doilea tratament se aplica in doza de 100 g/ha la stadiul de buton floral. Tratamentele se executa pentru a combate Sclerotinia sclerotiorum (putregaiul alb), Botrytis cinerea (putregaiul cenusiu), Alternaria alternata (alternarioza) utilizand o cantitate de apa de 300 – 400 l/ha.