Beneficiile utilizării

Biostimulatorul Kriss este obținut din extract de plante imbogățit cu tryptofan și arginină.

  • Stimulează creșterea fructelor;
  • Imbunătățește uniformitatea fructelor;
  • Asigură fermitatea fructelor la depozitare;
  • Calitatea bună a furajului de lucernă;
  • Asigură plantelor aminoacizi și macronutrienți;
  • Reduce efectele negative ale stresului biotic, abiotic și stresului legat de dezvoltarea rapidă a plantelor;
  • Promovează dezvoltarea mugurilor axilari a inflorescențelor și fructelor.

Caracteristici principale

  • Extract vegetal bogat în auxine naturale
    (Trigonella, Germeni de grau, Ascophyllum Nodosum);
  • Germenul de grâu conține o concentrație mare de auxine, care joacă un rol major în stimularea diviziunii celulare;
  • Ascophyllum, un extract de alge marine, conține betaines, care sunt implicate în menținerea conținutului de apă stabil în celulele plantelor;
  • Trigonella conține polifenoli și antioxidanți;
  • Aminoacizi de origine vegetală;
  • Tryptophan-precursorul creării acidului indol-3-acetic (IAA);
  • Arginina -precursorul creării poliamidelor;
  • Surfactanți de înaltă performanță care combină proprietățile tensioactive ale agenților de umectare chimici cu acțiunea purtătoare a macromoleculelor biologice.

Mod de aplicare și doza recomandată

Se aplică pe suprafața foliară conform dozelor recomandate:

  • Pomi fructiferi se aplică după rărirea fructelor. Se fac 2-3 aplicări, la interval de 6-7 zile în doză de 2,5-3l/ha;
  • Struguri de masă, când boabele au 3-4mm se fac 2-3 aplicări, la interval de 8-10 zile în doză de 1,5l/ha respectiv 2-2,5l/ha;
  • Pepeni și tomate pentru industrializare, după formarea fructelor se fac trei aplicări, la interval de 6-7 zile în doză de 2l/ha;
  • Dovlecei și Castraveți, după legarea fructelor se fac aplicări la fiecare 5-7 zile în doză de 150-200ml/100l;
  • Vinete, Ardei, Tomate, după legarea primelor fructe se fac aplicări la fiecare 5-7zile în doza de 150-200ml/100l;
  • Porumb se aplică de la V5 (5-6) frunze în doză de 1l/ha;
  • Soia se aplică în R2 (înflorirea completă) în doză de 1,5l/ha;
  • Lucerna se aplică după fiecare coasă 2 aplicații în doza de 1l/ha.

*Dozele sunt calculate pentru norme de apă la hectar normale
*Vă rugăm consultanți specialistul dumneavoastră înainainte de aplicarea pe o anumită cultură

Compoziție

N – 5%
P2O5 – 8,5%
C organic – 3% plus aminoacizi vegetali