Mod de acțiune

Erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate. Maza 4 SL este un erbicid selectiv, din grupa erbicidelor imidazolinone, destinat combaterii buruienilor dicotiledonate din culturile de floarea soarelui, înființate cu hibrizi rezistenți la imazamox. Se aplica în timpul vegetației, când buruienile sunt mici. Produsul este preluat atât prin frunze cât și prin rădăcini. Pe sol produsul are efect rezidual prin care împiedică apariția unui nou val de buruieni. Poate fi aplicat cu echipamente convenționale de pulverizat, incluzând echipamente atașate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate și calibrate conform instrucțiunilor de utilizare furnizate de producător. Volumul de soluție utilizat este de 100 – 400 L/ha funcție de talia plantelor la momentul aplicării.

Mod de utilizare

Se aplică postemergent, numai la hibrizii de floarea soarelui rezistenți la erbicide pe bază de IMAZAMOX, o singură dată pe sezon, când buruienile sunt mici (2-4 frunze). Plantele de floarea soarelui trebuie să fie în stadiul fenologic de 4 – 8 frunze. Pentru grăbirea efectului de uscare a buruienilor se poate aplica în amestec cu un adjuvant. Combate buruienile problemă din cultură, printre care cornacii (Xanthium strumarium), zârna (Solanum nigrum), lupoaia (Orobanche spp.), Abutilon theophasti, Amarantrus retroflexus, Mercurialis annua, etc.

Se aplică la hibrizi de floarea soarelui rezistenți la Imazamox, în doza de1,25 L/ha, postemergent BBCH 12-18.

Selectivitatea/ toleranța culturii: Maza 4 SL are efect rezidual. De aceea după aplicare se va ține cont de perioada de restricție până la înființarea culturii următoare, astfel:

  • pentru cereale păioase 4 luni
  • pentru porumb, legume, cartof 9 luni
  • pentru rapiță, sfeclă de zahăr 18 luni

În cazul întoarcerii unei culturi erbicidată cu Maza 4 SL, se va putea semăna imediat floarea soarelui rezistentă sau soia.

Compatibilitate

Produsul este compatibil în amestec cu alte produse de protecția plantelor. Înainte de utilizare se va face un test de compatibilitate.

Compoziție

Imazamox 40 g/l

Familie chimică

Imidazolinone

Formulare

Concentrat solubil

Certificat de omologare

Omologat în România cu Certificatul de Omologare nr. 331PC / 29.06.2017