Mod de acțiune

Este un fungicid sistemic complex, destinat combaterii bolilor la cerealele păioase. Ciproconazol împiedică dezvoltarea agentului patogen prin înhibarea biosintezei ergosterolului și întreruperea funcției membranei celulare. Azoxistrobin inhibă respirația mitocondriilor din fungi.Jupiter inhibă germinarea sporilor, creșterea miceliilor și formarea de noi spori. Durata de protecție depinde de presiunea de infecție și condițiile meteorologice, poate ajunge la 21 zile de la aplicare.

Mod de utilizare

La cerealelel păioase, se va aplica de maximum două ori într-un sezon. Intervalul între aplicări se recomandă a fi de minimum 21 de zile. Tratamentele trebuie să se încadreze în fazele fenologice ale culturii, cuprinse între BBCH 30 si BBCH 59. Volumul de soluție utilizat este de 100 – 400 L/ha.

Compatibilitate

JUPITER este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor, cu excepția celor puternic alcaline. Înainte de utilizare este recomandat să se facă un test de compatibilitate. Nu impune restricții privind alegerea culturii urmatoare. Nu există restricții legate de produs, privind timpul de așteptare până la înființarea culturii urmatoare.

CULTURA DOZA Agentul patogen Timpul de pauza pana la recoltare
CEREALE (Grau, Orz, Ovaz, Secara, Triticale) 1 l/ha Rugina bruna (Puccinia recondita);
Rugina galbena (Puccinia striiformis);
Septorioza (Mycosphaerella graminicola);
42 zile

Compoziție

Ciproconazol 80g/ L + Azoxistrobin 200g/ L

Familie chimică

Triazoli + strobilurine

Formulare

Solutie concentrată