mod de ambalare:
500 g

Beneficiile utilizării

  • Parazitează prin hidroliză enzimatică fungii ce produc boli plantelor cultivate
  • Este un produs natural care nu poluează chimic
  • Induce rezistență plantelor împotriva bolilor provocate de fungi
  • Ajută regenerarea plantelor la ieșire din iarnă
  • Produsul este certificat pentru folosire la culturi biologice
  • Produsul este omologat pentru folosire la cereale păioase, rapiță, floarea soarelui, mac, gazon, căpșun, hamei, viță de vie, plante ornamentale și forestiere

Compoziție

Oospori de Pythium oligandrum 1 X 10 spori / gramul de produs uscat

Componenți

Oospori germinabili de Pythium oligandrum pe substrat mineral uscat

Mod de aplicare și doza recomandată

La sămânța de cereale păioase

Se aplică 0,5 – 1,0 kg Polyversum la o tonă de semințe, produs uscat sau în suspensie apoasă folosind 5 – 10 l de apă, prin pulverizare pe semințe, în decurs de 2 ore de la preparare.

În timpul perioadei de vegetație

Tratamentele în vegetație se aplică foliar, folosind 300 – 400 l/ha apă curată.

Primul tratament se aplică în doză de 100 g/ha la BBCH 12 – 23 (de la 2 frunze, până la 3 frați), pentru a suprima sporii de Fusarium spp, Gaumannomyces graminis, Tapesia yallundae și a induce plantelor rezistență pentru alte boli.

Al doilea tratament se aplică în doză de 100 g/ha la BBCH 29 – 32 (după înfrățire până la alungirea paiului) pentru a suprima sporii de Fusarium spp și a induce rezistență la Puccinia spp.

Al treilea tratament se aplică în doză de 100 g/ha la BBCH 55 – 65 (începutul înfloritului) pentru a suprima Puccinia spp și Fusarium spp.

La rapiță

În timpul perioadei de vegetație

Se aplică primul tratament în toamnă la BBCH 14 – 16 pentru a suprima Sclerotinia sclerotiorum (putregaiul alb), Leptosphaeria maculatus (putregaiul negru), Alternaria spp (alternarioza),Verticillium dahliae (verticiloza) și a induce rezistență plantelor, cu doza de 100 g/ha.

Al doilea tratament se execută în doză de 100 g/ha la BBCH 30 – 39 împotriva Putregaiului negru al rădăcinilor, Sclerotinia sclerotiorum (putregaiul alb) și pentru regenerarea plantelor la ieșirea din iarnă.

Al treilea tratament se execută în doză de 100 g/ha la BBCH 49 – 65 pentru Sclerotinia sclerotiorum și Botrytis cinerea (putregaiul cenușiu).

La floarea soarelui

În timpul perioadei de vegetație

Primul tratament se aplică foliar la stadiul de 4 frunze ale florii soarelui, în doză de 100 g/ha, pentru a induce rezistență la bolile fungice și a distruge formele de rezistență de pe sol și resturile vegetale din jurul plantelor.

Al doilea taratament se aplică în doză de 100 g/ha la stadiul de buton floral.

Tratamentele se execută pentru a combate Sclerotinia sclerotiorum (putregaiul alb), Botrytis cinerea (putregaiul cenușiu), Alternaria alternata (alternarioză) utilizând o cantitate de apă de 300 – 400 l/ha.

Fungicid omologat pentru culturi ecologice

Atenționare !

Pentru aplicarea foliara pulberea se umecteaza in apa cu o jumatate de ora inainte de efectuarea tratamentului pentru a produce germinarea sporilor. Cantitatea de solutie folosita pentru tratarea unui hectar este de 300-400 litri apa. Solutia cu suspensia preparata trebuie aplicata in maximum 10 ore de la preparare.

Polyversum se amesteca cu majoritatea produselor fitosanitare, cu exceptia celor pe baza de sulf, cupru, emulsii si uleiuri minerale.
Polyversum nu se amesteca cu produse care au reactii acide.
Polyversum nu se amesteca cu alte fungicide.

Ambalajele cu Polyversum se pastreaza la temperaturi cuprinse intre 5 si 24 °C,  ferite  de inghet sau temperaturi ridicate cat si de actiunea directa a razelor solare.

Inainte de folosire se recomanda citirea etichetei cee insoteste produsul.

Ȋn urma sugestiilor oferit de reprezentantul Biochem, am folosit produsul Fylloton şi pot spune cã am fãcut o alegere bunã. Ȋn condiţiile unui an greu, începutul fiind foarte dezamãgitor, dacã tratamentele sunt fãcute la timp, dacã investeşti în biostimulatori şi îngraşãminte foliare rezultatele pot fi bune. Am folosit Fylloton la grâu şi rapiţã, am aplicat 3-4 tratamente şi ca rezultat la rapiţã am obţinut o producţie de 3500 kg/ha. Sunt mulţumit de acest produs şi în campaniile viitoare voi colabora cu firma Biochem.

Denis Lazăr, Agro Serv, Manasia, Judeţul Ialomiţa

Am aplicat la cultura de orz în faza de burduf, produsul Fylloton. Sunt foarte mulţumit de producţia obţinutã, pe sola respectivã am obţinut un spor de producţie de aproximativ 10%. Produs sunt de calitate comparativ cu alte produse similare şi le recomand şi altor fermieri.

Alin Danaila, D Nicu, Rediu, Judetul Galati

Având o experienţã prin prisma folosirii biostimulatorului Nova, am încercat şi comparat în acelaşi timp şi Fylloton cu un produs similar concurent pe o solã de sfeclã de zahãr. Dupã aplicare la 10 zile am fost în câmp şi am rãmas surprins plãcut de efectul produsului Fylloton şi cu un gust amar de efectul produsului concurent. Unde am folosit produsul concurent sfecla are o culoare de verde – galbui, iar unde am folosit Fylloton sfecla aratã foarte bine de un verde închis cum de fapt ar trebui sã fie. Cu siguranţã o sã folosesc în continuare produse Biochem si o sa le recomand si altor fermieri.

Costel Mircea , Agricomcostioan, Miron Costin, Jud Neamt

Sunt foarte mulţumit de producţiile obţinute, ţinand cont şi de condiţiile climatice destul de severe ale acestui an. Am aplicat produsul Fylloton, rezultatele au fost vizibile destul de repede, plantele au fost mai vigoaroase, prin urmare cultura s-a dezvoltat bine cu uniformitate bunã, dar şi cu o mai bunã rezistenţã la factorii climatici biotici şi abiotici. Voi recomanda cu încredere acest produs şi altor fermieri.

Bumpara Andrei , Bumpis Agro SRL, Tãtãrãştii De Jos, Judeţul Teleorman