Beneficiile utilizării

  • ajută la prevenirea și tratarea clorozei ferice și a simptomelor tipice.
  • poate fi utilizat eficient în orice cultură cu cerințe ridicate de fier
  • fierul, este un element esențial în formarea clorofilei, acționează ca un catalizator pentru multe enzime
  • este important și în metabolismul proteinelor și în respirație

Carcteristici principale

Fierul chelatat este o formulare utilă în toate cazurile de deficit de fier. O astfel de fiziopatie este destul de frecventă în solurile alcaline, sărace în materie organică. Fierul din plantă catalizează procesul de formare a clorofilei și dezvoltarea cloroplastelor.

Deși este prezent în cantități suficiente în sol, fierul nu poate fi absorbit de plante din mai multe motive: prezență excesivă de calcar, pH ridicat al solului, exces de fosfor sau mangan în sol, soluri compacte, stres vegetativ și apă.

Simptomele deficienței de fier sunt evidențiate cu cloroza albă internervală care apare mai întâi în frunzele tinere, apoi tinde să se răspândească în toate părțile aeriene care adesea devin necrotice; în unele cazuri, frunzele pot fi complet decolorate. Cu aplicarea fierului frunzele își recapătă colorarea normală, iar plantele își pot relua dezvoltarea în 10-15 zile de la prima intervenție.

Este recomandabil să se efectueze tratamentele, dacă este posibil, începând cu amurgul, pentru a preveni inactivarea exercitată de razele solare.

Mod de aplicare și doza recomandată

Ca îngrășământ foliar: 1 – 1,5 kg / ha

În culturile arabile: 1 – 2 tratamente
Struguri, fructe: după mugur 3 – 4 tratamente 7 – 10 zile
Legume: simptome de deficit 3 – 4 tratamente 6 – 7 zile

A nu se amesteca cu produse din cupru sau zinc.

Compoziție

Fier (Fe) solubil: 13%
Fier chelat (Fe): 13%
Agent chelator: EDTA