
Azot Nitric, Calciu sisolutie de Magneziu imbogatit cu Molibden. NITROCAM este o sare dublă de azotat de calciu și magneziu, îmbogățită cu Molibden, obținută prin reacția chimică a materiilor prime și nu prin simpla amestecare mecanică. Datorită pH-ului puternic acid, NITROCAM pătrunde rapid în țesuturi și este translocat în toate părțile plantei.
Caracteristici
Formulare speciala obținuta din reacția dintre calciu, magneziu și acid azotic.
Reacție acidă adecvată cerințelor plantei.
Absorbția completă prin frunze și rădăcini.
Translocare ușoară în interiorul plantei.
Beneficiile utilizării
- Previne tulburările fiziologice datorate deficitului de calciu, magneziu și azot.
- Îmbunătățește fotosinteza (magneziu și molibden).
- Îmbunătățește construcția pereților celulari.
- Crește consistența țesuturilor vegetative și reproductive.
- Crește mărimea fructelor.
- Crescând astfel fermitatea și durata de valabilitate a fructelor și legumelor.
Mod de aplicare și doza recomandată
Cultura | Perioada de aplicare | Doza | Boala |
---|---|---|---|
Pomi fructiferi(meri, peri) | Dupa formarea fructelor, 2-3 tratamente | 300-350ml/100L | Bitter Pit |
Vita de Vie | La interval de 8-12zile | ||
Capsuni | Dupa formarea primului fruct, 2-3 tratamente, la interval de 8-10zile | 300-350ml/100L | Previne Botrytis Cinerea |
Salata, Andive | Dupa transpantare la 7-8 zile, se incep 3 tramentele la interval de 7-8 zile intre ele | 300ml/100l 450ml/100l 650ml/100l |
Necozarea frunzelor |
Rosi si alte culturi horticole | Dupa formarea fructelor, 2 tratamente la interval de 8 – 10zile | 650ml/100l | Fermitatea fructelor Patarea frunzelor |
Compatibilitate
Produsul poate fi amestecat cu toate formulările obișnuite, cu excepția produselor pe bază de sulf, uleiuri minerale și emulsii. Este recomandabil un simplu test de amestec pentru a verifica compatibilitatea.
Compoziție
N total – 9% (w/w) 133 (g/L)
N Nitric – 9%(w/w) 133 (g/L)
CaO solubil in apa – 10% (w/w) 148 (g/L)
MgO solubil in apa – 5% (w/w) 74 (g/L)
Mo solubil in apa – 0,07% (w/w) 1 (g/L)