Azot Nitric, Calciu și soluție de Magneziu îmbogațit cu Molibden. NITROCAM este o sare dublă de azotat de calciu și magneziu, îmbogățită cu Molibden, obținută prin reacția chimică a materiilor prime și nu prin simpla amestecare mecanică. Datorită pH-ului puternic acid, NITROCAM pătrunde rapid în țesuturi și este translocat în toate părțile plantei.
Caracteristici
Formulare specială obținută din reacția dintre calciu, magneziu și acid azotic.
Reacție acidă adecvată cerințelor plantei.
Absorbția completă prin frunze și rădăcini.
Translocare ușoară în interiorul plantei.
Beneficiile utilizării
- Previne tulburările fiziologice datorate deficitului de calciu, magneziu și azot;
- Îmbunătățește fotosinteza (magneziu și molibden);
- Îmbunătățește construcția pereților celulari;
- Crește consistența țesuturilor vegetative și reproductive;
- Crește mărimea fructelor;
- Crescând astfel fermitatea și durata de valabilitate a fructelor și legumelor.
Mod de aplicare și doza recomandată
Cultura | Perioada de aplicare | Doza | Boala |
---|---|---|---|
Pomi fructiferi(meri, peri) | După formarea fructelor, 2-3 tratamente | 300-350ml/100L | Bitter Pit |
Vița de Vie | La interval de 8-12 zile | ||
Căpșuni | După formarea primului fruct, 2-3 tratamente, la interval de 8-10 zile | 300-350ml/100L | Previne Botrytis Cinerea |
Salată, Andive | După transpantare la 7-8 zile, se încep 3 tramentele la interval de 7-8 zile între ele | 300ml/100l 450ml/100l 650ml/100l | Necozarea frunzelor |
Roșii și alte culturi horticole | După formarea fructelor, 2 tratamente la interval de 8 – 10 zile | 650ml/100l | Fermitatea fructelor Patarea frunzelor |
Compatibilitate
Produsul poate fi amestecat cu toate formulările obișnuite, cu excepția produselor pe bază de sulf, uleiuri minerale și emulsii. Este recomandabil un simplu test de amestec pentru a verifica compatibilitatea.
Compoziție
N total – 9% (w/w) 133 (g/L)
N Nitric – 9%(w/w) 133 (g/L)
CaO solubil în apă – 10% (w/w) 148 (g/L)
MgO solubil în apă – 5% (w/w) 74 (g/L)
Mo solubil în apă – 0,07% (w/w) 1 (g/L)