Beneficiile utilizării
- Acțiune sinergică la nivelul rizosferei între elementele componente;
- Îmbunătățirea funcționalităților sistemului radicular;
- Creștere susținută și echilibrată a sistemului radicular și a plantelor prin efectul similar auxinelor al acizilor fulvici;
- Sporește numărul bacteriilor și ciupercilor benefice din sol prin conținutul de acizi humici și fulvici ce ajută la disponibilitatea și utilizarea elementelor nutritive de către rădăcinile plantelor;
- Susținerea înfrățirii cerealelor;
- Susținerea recuperării / refacerii plantelor după perioadele de stres abiotic;
- Susține înrădăcinarea plantelor după transplantare.
Compoziție
Carbon organic – 21 %
Oxid de potasiu – 5 %
Betaine – 0,6 %
Componenți
Extract de plante
Glicin betaină
Aminoacizi
Acizi fluvici
Acizi humici
Mod de aplicare și doza recomandată
Nov@ GR se aplică localizat odată cu semănatul cu ajutorul dispozitivelor de aplicat îngrașăminte granulate sau odată cu pregătirea patului germinativ.
La rapiţă, porumb și floarea soarelui
Se aplică localizat odată cu semănatul folosind o cantitate de 25 – 50 kg/ha.
La pomi fructiferi
Odată cu înfiinţarea livezii se aplică localizat 30 – 50 grame la fiecare groapă în care se plantează pomul.
La gazon
Se aplică la înfiinţare, odată cu pregătirea patului germinativ 20 – 30 kg/1000 m². În fiecare primăvară după pornirea în vegetaţie se aplică 20 – 30 kg / 1000 m².
La tomate, legume și salată în câmp
La pregătirea solului pentru plantatul răsadului se aplică 25 – 50 kg / 1000 m². După plantare când plantele se găsesc în etapa de dezvoltare puternică se aplică 25 – 50 kg / 1000 m².
La flori în câmp
La pregătirea solului pentru plantatul răsadului se aplică 25 – 50 kg / 1000 m². După plantare când florile se găsesc în etapa de dezvoltare puternică se aplică 25 – 50 kg / 1000 m².
Acizii FULVICI
Sunt fracțiune a substanțelor humice cu masă moleculară redusă ce sunt absorbiți de către plante:
– stimulează sinteza auxinelor endogene care favorizează creșterea;
– susțin absorbția elementelor nutritive – facilitează transportul de nutrienți prin membranele celulare.