Beneficiile utilizării

Matricele biologice conferă azot și carbon organic umificat esențiale pentru îmbunătățirea structurii solului și a creșterii plantelor.
Are un conținut ridicat de glicin betaină, molecule care se dezvoltă în mod normal în situații de stres de mediu.
Conține sulf cu eliberare lentă care permite mai bine dezvoltarea radiculară.

Caracteristici principale

Îngrășământ organic complex (N:P:K + microelemente) obținut prin granularea materiilor prime nobile permise în agricultura ecologică.

Relația echilibrată dintre azot, fosfor, potasiu, magneziu, calciu și sulf este ideală pentru fertilizarea culturilor de cereale, plantațiile pomicole, viță de vie și legume.

Forma și dimensiunea granulelor este deosebit de potrivită pentru aplicarea cu distribuitoare clasice de îngrășăminte, precum și cu echipamente de fertilizare atașate utilajelor de pregătire a solului sau mașinilor de semănat.

Metoda optimă recomandată este aplicarea îngrașamântului microgranulat înainte de semănat sau odată cu semănatul la cereale și plante tehnice, la transplantare respectiv după recoltare/recuperare vegetativă pentru plantațiile de pomi, vița de vie și la transplantare la culturile legumicole.

Mod de aplicare și doza recomandată

Dozele recomandate chiar și pentru cultura Bio sunt între 20-35kg/ha.

Compoziție

Azot total (N) – 4,0%
Azot organic (N) – 4,0%
Pentoxid de Fosfor total (P₂O₅) – 6,0%
Pentoxid de Fosfor solubil în acizi minerali de cel puțin 55% din titlul declarat solubil în acid formic la 2%(P₂O₅) – 6,0%
Oxid de Potasiu solubil în apa (K₂O) -10,0%
Oxid de Calciu total (CaO) -8,0%
Oxid de Magneziu solubil în apã (MgO) – 2,0%
Trioxid de Sulf solubil în apã (SO3) – 15,0%
Carbon organic de origine biologicã -10%
Granulometrie 1 – 2mm – 90%