Beneficiile utilizării
AZOCOR 8 ® este un îngrășământ organic cu azot, un azot exclusiv de natură organică cu cedare treptată, deosebit de potrivit în fertilizarea celor mai importante culturi (chiar și cele horticole cu ciclu mediu-lung de vegetație (60-90 zile), cât și plantelor ornamentale (atât plante verzi anuale cât și cele perene). Distribuția mecanică se face cu usurință cu orice tip de distribuitor de îngrășăminte.
Cele mai bune rezultate sunt obținute prin distribuirea produsului imediat înainte de ultima prelucrare a solului (înainte de ultimul disc ) sau amestecând-ul în sol odată cu semănatul sau înainte de plantare. In mod special distribuirea completă pe câmp trebuie să fie la o adâncime de 2 cm și maximă de 15 cm, pentru utilizarea la pomi fructiferi trebuie să se asigure la o distanță de trunchi de 18/20 cm și o adâncime de 10/15 cm.
Dacă fertilizarea se efectuează pe livezi cu iarbă (gazon spontan, lucernă sau gazon răsădit între rânduri) produsul trebuie distribuit într-o manieră omogenă la suprafață, cosirea ulterioară a ierbii poate fi utilă pentru a accelera dizolvarea produsului. Administrat în perioada de primavară -vară dacă procesul de mineralizare începe cu creșterea temperaturii medii a aerului și a solului începând de la 13-14 °C, coroborat cu a altor parametrii de mediu: natura terenului(structura, regimul de precipitații, prelucrarea mecanică, capilaritatea solului.
Primul azot eliberat este cel conținut în panourile vegetale proteice, adecvat pentru a furniza azot în primele etape de creștere a culturii.
Conținutul mare de făină de pene permite realează de azot după 30/40 de zile, iar cornul și copitele permit să ajungă efectul lent de eliberare a azotului până la 90/110 zile.
Este un produs adaptat chiar și pentru fertilizarea de bază pentru toate culturile.
PERMIS UTILIZĂRII ÎN AGRICULTURA ECOLOGICĂ
Materie primă: Amestec de gunoi de grajd selectat 100%, humificat si pene.
Mod de aplicare și doza recomandată
Distribuiți produsul uniform pe suprafața de sol și amestecați pentru a fi încorporat la cca 2 cm pentru un efect mai bun al bacteriilor, sau împrăștiat în perioada de vegetație a culturii.
Compoziție
PELETIZAT
Umiditate ………………………………………. 12%
pH ………………………………………………….. 7
Substanță organică humificată ……….. 61-68%
Azot (N) total ………………………………….8-8,5%
Anhidrida fosforică (P2O5) ………………. 1-1,5%
Oxid de potasiu (K2O) ……………………… 1%
Carbon organic ……………………………….31-34%
Acizi fulvici ……………………………………… 6%
Acizi humici …………………………………….. 6%
Cobalt (Co) ………………………………………. 15 mg/kg
Mangan (Mn) ………………………………….. 200 mg/kg
Zinc(Zn) ……………………………………………. 50 mg/kg
Molibden (Mo) ………………………………… 30 mg/kg
Bor(B) ………………………………………………. 25 mg/kg
Bacterii aerobe total ………………………… 1365000000 /gr
Bacterii anaerobe total …………………….. 1026000000/gr
Bacterii amonificante ……………………….. 30-40×10*
Bacterii denitrificante ………………………. 15-20×10*
Bacterii celulolitice ………………………….. 20-25×10*
Capacitate de schimb cationic …………… 30-50 meq/100gr
Greutate specifică …………………………….. 0,6-0,7 kg/lt
Granulometrie …………………………………… 3-4 mmɸ si 5-7 mm L
Salmonela spp …………………………………… absente
Escherichia Colli ……………………………….. <10UFC/gr