Compoziție

  • Azot total (N) – 12%
  • Azot organic (N) – 12%
  • Azot organic solubil in apa (N) – 5%
  • Carbon organic de origine biologica (C ) – 40%
  • Carbon organic extractabil / Carbon organic total – 95%
  • pH < 5

Beneficiile utilizării

  • Formulă organică care se caracterizează prin conținutul ridicat de azot organic și care asigură o nutriție cu un azot cu eliberare imediată și o forma de azot de lungă durată.
  • Componenta principală este colagenul, o colecție de proteine fibroase tipice pieilor de animale caracterizate printr-o prezență ridicată de aminoacizi (glicină, prolină, alanină, acid glutamic și hidroxiprolină).
  • Pielea bogată în colagen este introdusa în interiorul autoclavelor dinamice unde sunt supuse procesului de hidroliză termică. Procesul se dezvoltă în trei faze succesive cu durate diferite și efectuate la temperaturi distincte și controlate. Materialul gelatinos care iese din cele patru reactoare sunt trimise la uzina de
    deshidratare în interiorul căreia, într-un mediu controlat, la temperatură scăzută (100 ° C), colagenul este transformat definitiv în gelatină.
  • CARBON cu disponibilitate ridicată, pentru principalele bacterii vegetale, acestea sunt stimulate continuu astfel încât să obțină un produs omogen,  standardizat, caracterizat prin prezența lanțurilor proteice de diferite dimensiuni,astfel încât să permită transferul de azot regulat și imediat în mod natural de către microorganisme.
  • Gelatină solidă hidrolizată și stabilizată pe bază de azot proteic obținut prin procesul inovativ ILSA FCH. Este descompus în funcție de procesele naturale, în care microorganismele solului și azotul disponibilizat este pus la dispoziție pentru plante, când temperatura depășește 8-10 °C.
  • Mai mult decât atât, raportul său C / N este mai mic de 4 și, prin urmare, este ușor de atacat de spectrul de bacterii ale solului. Procesul implică trei faze de hidroliză care pot fi mai mult sau mai puțin intense.

Avantaje:

  • Eficiență agronomică îmbunătățită prin reducerea pierderilor de azot datorită levigării și disponibilitate continuă prelungită pe întregul ciclu de vegetație
  • Flexibilitate în aplicare cu (distribuitoare de îngrășăminte pentru câmp tip MA, cât și în buncăr odată cu semănatul la prășitoare)
  • Azot cu eliberare lentă, folosit la toate tipurile de cultură pentru agricultura ecologică
  • Utilizat în cantități optime, în timp, îmbunătățește conținutul de azot din sol și materia organică.