mod de ambalare:
Big Bags 500 kg

Beneficiile utilizari

VEGAND® datorită calității componentelor sale, permite eliberarea treptată a azotului organic (origine 100% vegetală). Într-adevăr, prezența proteinelor vegetale și aminoacizilor îmbunătățește chimia solului, optimizând activitatea materiei organice care susține nutriția plantelor.

VEGAND® furnizează azot, fosfor, potasiu și carbon vegetal pentru alimentația plantelor. Caracteristicile componentelor și compoziția produsului, în sinergie cu M.O. a solului, determină o bună degradare a peleților, permițând o bună absorbție de macronutrienți, disponibili pentru culturi într-o perioadă mai lungă după distribuție.

VEGAND® îmbunătățește porozitatea și sprijină structura solului, oferind o bună stabilitate a acestuia. Alimentarea cu azot a produsului, a permis termeni mai lungi de eliberare a azotului, care stimuleaza toate necesitățile culturii fără pierderi de azot.

VEGAND® este recomandat pentru culturi de legume,cereale,culturi horticole, viticole,etc. Produsul prezintă un miros placut în comparație cu îngrășămintele organice tradiționale, evitându-se astfel orice problemă legată de aplicarea produsului în zonele publice.

VEGAND® prezintă o umiditate relativă foarte scăzută.

VEGAND® nu conține deșeuri industriale si deșeuri urbane

Mod de aplicare și doza recomandată

  • pentru plante leguminoase, la o cantitate de 500-800 kg-/ha, imprastiati si incorporati peletul la 5-10 cm; după distribuirea produsului, irigati. Produsul poate fi localizat sub linia de semănat între 40-60 cm.
  • pentru anghinare, rosii, vinete, morcov, cartofi, ardei, ridichii : la o cantitate de 800-1000 kg /ha imprastiati si incorporati peletul la 5-10 cm; după distribuirea produsului, irigati. Produsul poate fi localizat sub linia de semănat între 40-60 cm.
  • pentru castraveți, pepene verde, usturoi, ceapă, fenicul : la o cantitate de 900-1000 kg /ha imprastiati și încorporati peletul la 5-10 cm; după distribuirea produsului, irigati. Produsul poate fi localizat sub linia de semănat între 40-60 cm.

Pentru pomi fructiferi se procedeaza astfel:

  • pentru nuc, migdal, alun, castan: la o cantitate de 600-700 kg/ha aplicați produsul sub linia de semănat. În cazul culturilor de acoperire, cosiți suprafața solară după împrăștierea produsului, pentru a îmbunătăți degradabilitatea peleților. Întindeți produsul in dozele sugerate.
  • Pentru mar, piersic, cais, prun si par: la o cantitate de 800-900 kg/ha aplicați produsul sub linia de semănat. În cazul culturilor de acoperire, cosiți suprafața solară după împrăștierea produsului, pentru a îmbunătăți degradabilitatea peleților. Întindeți produsul in dozele sugerate.
  • Pentru vita de vie si maslin : la o cantitate de 700-1000 kg/ha aplicați produsul sub linia de semănat. În cazul culturilor de acoperire, cosiți suprafața solară după împrăștierea produsului, pentru a îmbunătăți degradabilitatea peleților. Întindeți produsul in dozele sugerate.
  • Pentru mandarin, lamai si portocal : la o cantitate de 1000-1200 kg /ha aplicați produsul sub linia de semănat. În cazul culturilor de acoperire, cosiți suprafața solară după împrăștierea produsului, pentru a îmbunătăți degradabilitatea peleților. Întindeți produsul in dozele sugerate.

VEGAND® este foarte util în horticultură și productiile de seră, unde nu sunt permise îngrășăminte de origine animala. VEGAND® garantează absența: Salmonella, Escherichia Coli, antibiotice și sulfonamidă. Produsul nu prezintă semințe de buruieni sau alte componente, care pot dăuna creșterii plantelor.

Dozele menționate mai sus sunt orientative și se pot modifica în funcție de caracteristicile climatice ale fiecărei suprafete (fertilitate fizică și biologică; precipitații și temperatură), cat si obiectivul de productie dorit. De asemenea, ar trebui să fie incluse în întregul plan de fertilizare.

Compoziție

Umiditate relativă (H2O) – 12%
Azot organic (N) – 4%
Pentoxid de fosfor total (P2O5) – 1,4%
Oxid de potasiu (K2O) solubil în apă – 1%
Carbon organic (C) – 35%
Materie organică – 70%
C / N – 8,75
pH – 5,8
Greutate specifică – 0,7-0,8 kg / l